Jeans and Sartorial Layering

EN:

Due to the fact that the weather was a little bit chilly today, I decided, for the outfit of today, to do some layering, maybe for the last time this spring.

We might say that the outfit is split between two parts, based on the influences of the clothes I wear: the sartorially inspired part and the casual part.

The sartorial part coincides with the upper part which consists of a single breasted navy blazer, a striped waistcoat, a blue shirt and a wool tie in a shade of brown with a red stripe insertion. The paisley cotton pocketsquare goes hand in hand with the earty tone of the tie, acting as a highlighter for the rest of the outfit.

The casual part is represented by the pair of indigo coloured jeans, the tassel loafers and the watch whose strap is a NATO bi-coloured one. I added the pair of driving gloves for a more “sprezzatura” vibe.

FUN FACT: Driving gloves go way back to the beginning of the 20th century. Their original purpouse was to keep the hands clean when driving a motor car. Due to the fact that early racing cars used steering wheels made from wood, driving gloves were a necessity. The use of the these accessories led to the term “glove box” –  a small area in the dash.

RO:

Datorită vremii nu prea călduroase de astăzi, am decis ca ținuta de astăzi să aibă în componența sa si un mic layering, cel mai probabil pentru ultima dată în această perioadă a anului.

Despre ținuta de astăzi putem afirma faptul că se împarte în două mari secțiuni, bazate pe influențele pieselor vestimentare ce le alcătuiesc. În primul rând avem partea sartorială și partea casual.

Partea cu influențe de croitorie coincide cu partea superioară a ținutei și se remarcă prin sacoul de culoare bleumarin, la un rând de nasturi, căruia i-am alătura vesta în aceeași nuanțe dar cu dungi și cămașa de culoare bleu. Din perspectiva accesoriilor, aici am adăugat cravata din lână de culoare maro și batistuța de buzunar din bumbac cu model paisley de culoare portocalie, care rezonează cu tonurile pământii ale cravatei și care acționează ca un iluminator al ținutei.

Din partea casual a ținutei fac parte blugii indigo, pantofii loafers și ceasul a cărui curea este de tip NATO în două culori. Accesorizând ținuta și cu mănușile pentru condus consider că am adăugat o notă de “sprezzatura” acesteia.

ȘTIAȚI CĂ? Mănușile pentru condus au apărut încă de la începutul secolului al XX-lea. Scopul lor primordial a fost acela de a păstra mâinile curate pe parcursul șofatului (n.e. mașinile inițiale nu aveau cabină pentru șofer, acesta fiind expus intemperiilor). Din cauza faptului că primele mașini de curse aveau volanul confecționat din lemn, mănușile pentru condus reprezentau o reală necesitate, atât din motiv de manevrabilitate cât și pentru protecția pilotului. Folosirea acestor accesorii a dus la apariția cuvântului “glove box” (torpedou) care este acel loc din bordul mașinii folosit pentru depozitare.

Photo Credit: Cosmin Roman.

Thomas Pink Shirt, Bespoke Waistcoat, Scabal Blazer, Levi’s Jeans, Alexandru Pop Loafers, Timex Watch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *