Passeggiata

EN:

Today I went out for a walk and I wore a passeggiata-appropiate outfit, with casual and light items.

For the upper part, I combined the navy turtleneck with the Levi’s Trucker Jacket and the gun club check jacket. This combination is light but it still keeps me warm, proper for a walk in the afternoon.

In a casual combination like this, one would expect jeans to be worn. Instead of jeans, I used a pair of blackcurrant-coloured corduroy pants. The pair of suede boots and the trousers are boldly separated by the purple socks.

I accesorized the outfit with a paisley pocketsquare, a silver pinky-ring with a green stone and two textile bracelets.

FUN FACT: Passeggiata, for the Italians, is an evening ritual that consits of a gentle stroll through the main streets of the old town, in the pedestrian zones in the centro storico or along the lungomare. Passeggiata is a ritual of socialization and elegance: the Italians dress up for the evening stroll and they talk about all sort of thing while walking.

RO:

Astăzi am ieșit la o plimbare și am ales o ținută propice pentru acest lucru, compusă din piese casual și lejere.

În ceea ce privește partea de sus, am combinat maleta de culoare bleumarin cu geaca Trucker de la Levi’s și cu sacoul cu model “gun club check”. Această combinație este destul de lejeră pentru a-mi permite să mă plimb, dar, în același timp, este și suficient de călduroasă.

Într-o astfel de conjunctură, în general, pantalonii cei mai des uzitați sunt blugii, dar pentru ținuta de astăzi am decis să îi înlocuiesc cu o pereche de pantaloni din material raiat, de culoarea coacăzei. Perechea de ghete din piele întoarsă este separată de pantaloni prin perechea de șosete de culoare mov.

Am accesorizat ținuta de astăzi cu o batistuță de buzunar cu model paisley, un inel cu piatră verde și două brățări textile.

ȘTIAȚI CĂ? Passeggiata, din punctul de vedere al italienilor, este un ritual care se materializează printr-o plimbare agale pe străzile din centru vechi, în zonele pietonale din centro storico sau de-a lungul lungomare. Passeggiata e un ritual bazat pe socializare și eleganță: italienii se dichisesc înainte de a ieși la plimbare și, pe parcursul acesteia, discută despre tot felul de subiecte.

Photo Credit: Vlad Balteanu.

Koton Turtleneck, Levi’s Trucker Jacket, Burberry Gun Club Check Jacket, Armani Corduroy Pants, Old Il Passo Suede Boots.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *