Tan Leather and Navy Wool

EN:

It is said that a good day starts with a good coffee. The outfit I am going to present today consists in a navy suit, a pair of tan leather double monk-strap shoes and it is colourful accesorized with a camo scarf, a pocket-square, a brown wool tie and a delicious espresso.

For the jacket of the suit, I chose the double-breasted one because it gives the outfit a more “Italian look”. The camo scarf I am wearing is in a shade of blue, which makes the passing from the navy suit to the light-blue shirt more smooth. In this blue combination, the brown wool tie is seen as a spot of colour.

Once again, I matched all my leather items, as the phone case, the watch strap, the belt and the shoes, opting for a shade of tan brown.

FUN FACT: Espresso is a type of coffee which is brewed by forcing a small quantity of very hot water (not boiling) under pressure through finely ground coffee beans. The first “espresso machine” was registered in Turin in 1884 by an Italian named Angelo Moriondo. The term “espresso” refers to the quick method of espresso preparation.

RO:

Se spune că o zi bună începe cu o cafea bună. Ținuta pe care o voi prezenta astăzi este compusă dintr-un costum bleumarin, o pereche de pantofi monk-strap și este accesorizată colorat cu o eșarfă de camuflaj, o batistuță de buzunar, o cravată din lână maro și un espresso savuros.

Am optat pentru sacoul la două rânduri de nasturi pentru a conferi ținutei un aer italienesc. Eșarfa de camuflaj în nuanțe de albastru pe care o port are rolul de a face o trecere lină de la sacoul bleumarin la cămașa bleu. În toată această combinație albastră, cravata din lână maro vine ca o pată de culoare.

Încă o dată am asortat toate elementele de marochinărie, precum husa telefonului, cureaua de la ceas, pantofii și cureaua, alegând pentru ținuta de azi o nuanță deschisă de maro.

ȘTIAȚI CĂ? Espresso este un tip de cafea care se obține prin presarea unei cantități mici de apă foarte fierbinte (nu fiartă) cu presiune prin boabe de cafea râșnite mărunt. Primul espressor a fost patentat în Torino, în 1884, de un italian pe nume Angleo Moriondo. Termenul “espresso” face referire la metoda rapidă de preparare a cafelei.

Photo credit: Vlad Balteanu.

Bespoke Suit, TheUrbanTies Scarf, Thomas Pink Shirt, Fossil Watch, ZeroUV Sunglasses, Local Producer Shoes.

Espresso provided by TheBeginning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *