Casual Labour Day

EN: 

Labour Day, in my country, is on the 1st of May and this year it occured on Monday so it is another day of weekend for the most of us. I find this day appropriate for a casual outfit with jeans and a very cool jacket.

The jacket I wore today is a special one. It is from a local brand, Antonio Gatti, who have just launched their spring jackets collection. I like the feeling of the wool-blend material of the jacket, the slim-fit cut of it and the black leather elbow patches. All of these features give the jacket a very young and hip vibe.

I combined the jacket with a classic cotton sweater in a shade of light grey and a pair of indigo jeans. Being obssesed with matching the leather items I wear, I matched the black elbow patches with the belt and the Chelsea boots.

FUN FACT: International Workers’ Day, also known as Labour Day in some countries, is a celebration of labourers and the working classes that is promoted by the international labour movement, socialists, communists or anarchists and occurs every year on the 1st of May. This date was chosen for International Workers’ Day by the Second International, a pan-national organization of socialist and communist political parties, to commemorate the Haymarket affair, which occured in Chicago on the 4th of May, 1886.

RO:

Ziua Muncii sau 1 Mai Muncitoresc cum mai este denumită această zi în România a avut loc, anul acesta, într-o zi de luni, lucru care a făcut să avem un weekend prelungit. De aceea, voi începe săptămâna cu o ținută casual care are în componența sa blugi și un sacou foarte fain.

Sacoul purtat de mine astăzi este unul special. Proveniența sa este de la un brand local, Antonio Gatti, brand ce tocmai și-a lansat colecția de sacouri de primăvară. Mi-a plăcut foarte mult materialul din care este făcut sacoul, un amestec de lână plăcut la atingere, în culori vibrante. Croiala slim-fit și patch-urile de piele din coate, precum și cele două șlițuri tăiate la spate, dau sacoului un aer tineresc, perfect pentru o zi de primăvară.

Am alăturat sacoului o bluză cu mânecă lungă din bumbac de culoare gri deschis și o pereche de blugi indigo. Având obsesia ca toate elementele de marochinărie pe care le port să se asorteze, cureaua, ghetele Chelsea și patch-urile de piele ale sacoului sunt toate în aceeași nuanță.

ȘTIAȚI CĂ? Ziua Internațională a Muncii, cunoscută pe meleagurile locale și ca “1 Mai Muncitoresc”, este o manifestație a muncitorilor și a clasei munctioare promovată în special de mișcările socialiste, comuniste sau anarhiste și are loc în fiecare an, la data de 1 Mai. Această dată a fost aleasă pentru această celebrare de către “Second International”, o organizație internațională a partidelor comuniste și socialiste pentru a comemora mascarul din piața Haymarket, ce a avut loc la data de 4.Mai.1886.

Photo Credit: Vlad Balteanu.

Antonio Gatti Jacket, H&M Sweater, Levi’s Jeans, H&M Chelsea Boots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *